Billu Murrayu nagrada Mark Twain za američki humor

Glumac Bill Murray dobio je nagradu Mark Twain za američki humor, a prijatelji i kolege glumci pohvalili su radost koju je donosio gledateljima diljem svijeta.

Murray, 65-godišnji glumac, zvijezda filmova kao što su Beskrajni dan, Istjerivači duhova i Tajkun iz Rushmorea, rekao je da njegov uspjeh počiva na ljubavi njegove obitelji te darovitih ljudi koji su s njime radili više od četiri desetljeća.

Postoji ljubav, s njome smo došli, s njome živimo. Volim vas, pokušajmo to ponavljati jedni drugima, rekao je Murray primivši nagradu koja nosi ime američkog književnika i humorista iz 19. stoljeća Marka Twaina. Zatim je glumac, poznat po svojoj spontanosti, pružio nagradu, Twainovu bistu, publici kako bi je razgledala.

Nagrada za doprinos američkome društvu, kao što je to činio Twain, dodijeljena je na jučer održanoj svečanosti u Kennedy Centeru 19. put, a među laureatima su Richard Pryor, George Carlin, Lily Tomlin, Neil Simon i Eddie Murphy.

Murray je bio nominiran za nagradu za najboljeg glumca Američke akademije za ulogu u filmu Izgubljeni u prijevodu, a dobitnik je dviju nagrada Emmy.

Na svečanosti su bili i redatelj Istjerivača duhova Ivan Reitman,  pjevačica Miley Cyrus te bivši voditelj  David Letterman koji je 44 puta ugostio Murraya u svome showu Late Night.