Izložba suvremenog umjetničkog nakita u Galeriji ULUPUH

"Modul tijela", žirirana izložba članova Sekcije za oblikovanje plemenitih kovina i umjetničkog nakita Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti (ULUPUH), te pozvanih autora i gostiju, otvara se danas u zagrebačkoj Galeriji ULUPUH.

Riječ je o izložbi dvadesetak autora kojima je u suvremenom likovnom promišljanju ljudsko tijelo poslužilo kao motiv i tema, medij putem kojega umjetnici predstavljaju svoju vizualnu poruku daleko od uobičajenog 'modnog' ili 'dizajnerskog' nakita.

Suvremeni nakit danas je prošireni medij suvremene umjetnosti a tijelo je, ne samo intimni, nego prije svega javni prostor njegova izlaganja, ustvrdila je u predgovoru kataloga autorica koncepcije i kustosica izložbe Višnja Slavica Gabout.

Za izložbu u galeriji ULUPUH ideja je bila iskustvo tijela pretočiti u modul, sa svim emotivno-intimnim, socijalno-egzistencijalnim, filozofsko-etičkim i estetskim konotacijama, u modul kao oblikovni obrazac, kao sažetak i kao kod.

Od članova Sekcije izlažu Paula Banić, Ljiljana Fabijanić, Smiljka Franjić, Karlo Gross, Sabina Kolonić, Eta Linčir, Dunja Naerlović, Zlatko Odrčić, Luka Petrinjak, Petra Podnarčuk, Andrea Rosandić, Mislav Zvonimir Vitez, a gosti su Barbara Brnelić, Jadranka Hlupić Dujmušić i Petra Krpan, Karolina
Pernar, Diana Sokolić, Renata Svetić
.

Likovni umjetnici, članovi žirija koji su odabrali radove za izložbu, Mario Beusan, Lazer Rok Lumezi i Davor Šuk, sudjeluju sa svojim djelima na poziv kustosice.

Izložba će biti otvorena do 8. studenog.