Dječji zbor Zagrebački anđeli

Dječji zbor 'Zagrebački anđeli' okuplja djecu od 4 do 12 godina. Postoji tek nešto više od godinu dana, a probe imaju na čak tri lokacije.

Umjetnički voditelj zbora, pijanist, dirigent i skladatelj Vitomir Ivanjek Vito već niz godina vodi zborove svih dobnih skupina i prati ih na državnim natjecanjima. Zagrebački anđeli  ove jeseni sudjeluju na Natjecanju zborova i vokalnih sastava (4. i 5. studenog ) organiziranom u sklopu Festivala glazbe Zagreb u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Zagrebački mali anđeli pjevaju i plešu kao veliki. Njih 65 budno prate oči simpatičnog voditelja zbora Vite. Zagrebački Anđeli počeli su prošle godine, a već imaju  sjajne uspjehe. Prošle smo sezone imali 25 nastupa, Cibona, Lisinski gdje smo pjevali s Tonijem Cetinskim, Vannom, Vandom Vinter... otkriva voditelja zbora Vitomir Ivanjek. Do kraja godine Anđele čeka mnogo nastupa. Razigrani klinci i klinceze oduševljavaju gdje god se pojave. Djeca su vesela i vedra, ali najvažnija odluka je da zbor pjeva uživo. Baš uživo, gdje dođu, uživo pjevaju,  kaže zborovođa.

U zbor se upisuju djeca od 4 godine pa naviše. Imamo dvije grupe, Z1 - vrtička dob i Z2 - školska dob. U planu je i treća grupa, ali pomalo, nećemo skakati pred rudo,  otkriva Vito. Većinu zbora čine djevojčica, ipak zbor se može pohvaliti i s desetak dječaka. Kad ih pitate koja im je najdraža pjesma, bez mnogo razmišljanja odgovaraju... Moja baka pleše rokenrol! 

Vitomir preferira zaista dječje pjesme. Pjesmice koje su pjevale njihove mame i bake. Naravno da će se tu naći pjesme kao što su 'Nije lako bubamarcu', 'Šubidubidubi mene bole zubi'.  Vito se trudi svakom djetetu uljepšati dolazak na pjevanje kako bi im ti trenuci ostali u najljepšem sjećanju. I zborka unifomra prilagođena je djeci - imaju majice sa Zagrebačkim anđelima, koji su specijalno crtani za njih i svi nose 'starke'. 
A mjesta u zboru za neke nove i buduće raspjevane anđele još uvijek ima.