Od ljubavi prema vinu do OPG-a

Obitelj Hadžić pravi je primjer tradicionalne seoske obitelji. Nakon odlaska u mirovinu, odlučili su nastaviti s radom. Ljubav prema vinu potaknula ih je da pokrenu obiteljski posao.

Đuro Hadžić (OPG Hadžić, Tovarnik) uz oca je zavolio vinograd i naučio što sve treba u njemu raditi te mu nije bio teško, kako kaže, uklopiti se u posao vinogradara. Gospođa Manda pomaže suprugu oko vinograda. Koliko može, jer vodi brigu i o domaćinstvu. Mnogo je posla jer seoski život nije lak. Hadžići su ispričali svoju obiteljsku priču i dočarali stare običaje, druženja u vinogradu. Kažu, nekada su po cijelom selu bili vinogradi, a sada ih je još samo nekoliko. Tu je nekad deda po maminoj strani imao kuću, štalu, svinjce, bio je vinicilin koji je čuvao, kudario i radio taj vinograd… Nekad su se stari ljudi sastajali navečer, ložili vatru, pekli slaninu i družili se do kasno u noć

Od vina Hadžići najviše proizvode graševinu za koju su dobili i mnoga priznanja. Uz nju proizvode i traminac, koji je također bio nagrađivan. Proizvodnja vina u manjim količinama ne donosi veliku financijsku dobit. Hadžići će u budućnosti težiti višoj kvaliteti kako bi svoj proizvod plasirati što bolje.