Mladi Osječani u akciji uljepšavanja zdravstvenih ustanova

U posljednjih nekoliko godina Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek u suradnji sa zdravstvenim ustanovama Osijeka omogućuje estetsko uređenje tih ustanova kao što su čekaonice, ordinacije i zdravstvene jedinice pedijatrijskih odjela. Danas je došao na red Dom zdravlja.

Učenicima škole na taj je način ukazana prilika da sa svojim profesorima – mentorima osmisle vizualna rješenja koja će, osim estetske uloge, imati i psihološku ulogu pri doživljaju samog prostora u kojem mali pacijenti čekaju ili borave te suptilno prenijeti poruku osnaženu i podržanu pozitivnim mislima potaknutim likovnim sadržajima.

Dok se tako djeci i njihovim roditeljima pažnja nadopunjuje i potiče pozitivnim, vedrim mislima i osjećajima, učenicima škole ujedno se omogućuje da promišljajući kreativno, uz razvoj empatije na osnovu vlastitih sjećanja na boravak u istovjetnim prostorima zdravstvenih ustanova, potiču  osjećaj  samoznačaja i postignuća u izvedbi svojih likovnih rješenja i kreacija.

Učenike vodi njihov mentor Dražen Jerabek, a akciju je pozdravio i ravnatelj Doma zdravlja Miroslav Sikora. A kako izgleda kada se mladi prihvate posla, zabilježila je, za 'Dobro jutro, Hrvatska', osječka ekipa HTV-a: