Hugh Laurie dobio zvijezdu na Šetalištu slavnih

Britanski glumac Hugh Laurie, zvijezda "Crne Guje" i "Doktora Housea", zacementirao je svoj status u eliti industrije zabave dobivanjem zvijezde na holivudskom Šetalištu slavnih.

Dok su ga na holivudskoj svečanosti silno hvalili njegov dugogodišnji suradnik Stephen Fry i autor "Housea" David Shore, Hugh Laurie, skroman glumac koji se nikad nije volio isticati, nije znao kud bi sa sobom od nelagode.

Imam 57 godina i u životu sam imao mnogo sreće od početka do kraja, tako da gotovo svakoga dana očekujem da će mi klavir pasti na glavu kako bi se stvorila ravnoteža, rekao je Laurie.

Pohvalio je Ameriku što je izmislila traperice, pizzu i martini, za koji kaže da je "sonet u čaši".

Laurie je osvojio dva uzastopna Zlatna globusa za portret doktora Housea 2006. i 2007. i za tu ulogu sedam puta bio nominiran za Emmy, koji dosad nije osvojio.

Svojedobno najplaćeniji televizijski glumac, uspješni bluzer i džezer, svoj uspjeh uglavnom pripisuje dobrim scenaristima, producentima i redateljima.

Rođen u Oxfordu, počeo je glumiti na Cambridgeu zajedno s Fryom, Emmom Thompson i Tildom Swinton pošto mu je mononukleoza uništila snove da slijedi oca u britanskoj olimpijskoj veslačkoj reprezentaciji.

Laurie i Fry zajedno su glumili u nekoliko poznatih britanskih humorističnih televizijskih serija uključujući "Crnu guju" i ""Jeevesa i Woostera".

Globalnu slavu stekao je glumeći liječnika Gregoryja Housea u istoimenoj američkoj seriji od 2004. do 2012. godine.