Korak u život: Upoznajte Ivanu Tarnai

Humanitarnom akcijom „Korak u život" osigurava se stipendija mladima koji za luksuz daljnjeg školovanja nemaju. Nakon stjecanja punoljetnosti izlaze iz domova za nezbrinutu djecu i udomiteljskih obitelji i osuđeni su na borbu za svakodnevno preživljavanje.

Sa 17 godina Ivana je s dvije sestre i bratom završila u SOS selu Lekenik za nezbrinutu djecu. Bez obzira na tešku obiteljsku situaciju uvijek je bila dobra učenica i znala da želi studirati nešto vezano uz zdravstvo.

Upisala je Zdravstveno veleučilište i zahvaljujući humanitarnoj akciji Korak u život dobila stipendiju. Danas je ponosna studentica 2. godine. Živi u stambenoj zajednici u Sesvetama s dvije cimerice. Sama se brine za sebe i raspolaže novcem koje dobiva. Uvijek štedi, kaže, jer ne zna što donosi sutra.

Ivana bi voljela raditi u zdravstvu. Kao i sva djeca bez obitelji boji se budućnosti i samostalnog života, izvan sustava, ali kaže najvažnije je vjerovati u sebe.

Koji su uvjeti za dobivanje stipendije akcije "Korak u život", na koliko godina se dobiva stipendija, kako se produljuje ugovor objasnio je u emisiji Hrvatska uživo Darko Radišić, predsjednik Rotary kluba Zagreb Kaptol.