Kopački rit u ritmu Bolera

Kopački rit, jedinstvena europska močvara, dobija svoj turistički spot. Zajednički je to projekt Osječko-baranjskom županije i njezine turističke zajednice.

Ljubav na prvi pogled - tako je svoj susret s Kopačkim ritom prije dvije godine opisala Ana Rucner. Vratila se kako bi snimila turistički spot kojim će diljem svijeta promovirati Hrvatsku, pa tako i ovaj predivni djelić prirode.

Zaista svugdje sam snimala, nekako sam preemotivna i zbog mog pokojnog djede koji je tamo veliku stvar napravio, založio se za Kopački rit, jednostavno nešto je tamo, toliko je lijepo i insprirajuće, takav mir, kaže Rucner.

U realizaciju spota uključen je vrhunski tim profesionalaca predvođen istinskim zaljubljenikom u Kopački rit, Marijem Romulićem. Veliku su ulogu, osim sudjelovanja u spotu, odigrali i rejndžeri.

Zahvaljujući njima smo mogli svu tu silnu opremu prenijeti na neke stvarno vrlo atraktivne lokacije gdje smo snimali, to je bilo u dubini Kopačkog rita, znači nije bilo na obali, onako stvarno u netaknutoj prirodi. Dan je bio prekrasan, objašnjava snimatelj Romulić.

Uz ove snimljene materijale iskoristit će se mnogo noćnih kadrova, time-lapsa, prizora životinjskoga svijeta, ali i kulturne baštine kojim taj dio Hrvatske obiluje.

Svjetlo dana turistički promidžbeni spot jedinstvenoga prirodnog bisera ugledat će potkraj godine, a Ana Rucner pratit će ga Bolerom. Skladbom koju je već prvom susretu povezala s Kopačkim ritom i njegovom prirodnom ljepotom.