Dvorište iz snova u konstrenskomdječjem vrtiću

Zlatna ribica ispunila je veliku želju kostrenskih mališana. U istoimenom vrtiću svečano je otvoreno "dvorište iz dječjih snova" - igralište namjenjeno najmlađima, roditeljima i svima onima koji u sebi skrivaju veliko dijete.

Velik brod u mjestu starih kapetana, mali prometni poligon i još manje nogometno igralište s umjetnom travom, tobogane i ljuljačke, sve to dobili su maleni Kostrenjani u svojem novom dvorištu iz snova. Oduševljeni su i djeca i roditelji.

Izuzetno nam je drago i važno bilo da djeca dobiju igralište koje će poticati njihov razvoj i dati im mogućnost da uživaju, izjavila je Jasminka Pribanić, ravnateljica vrtića.

Čak ni kiša nije uspjela omesti igru. Ljuljalo se, trčalo, uživalo. I to zahvaljujući pomoći općine, tamošnjeg komunalnog društva i mnogih koji su pomogli. Poput dama iz Udruge Vali - koje su dodatno ukrasile okoliš vrtića - keramičkim ribicama.

Nakon 10 godina rada i dobre suradnje odlučili smo ih nagraditi jednom trajnom postavom kreamičkih rivbica i nastavljamo ovu suradnju i dalje u dobrom duhu, kaže Ines Popović iz Udruge Vali.