Radno okruženje i pažljiv šef mogu ublažiti simptome menopauze

Žene u menopauzi koje imaju simptome tipične za to životno razdoblje, poput valunga ili problema sa spavanjem, lakše će se s njima nositi ukoliko svakodnevno dolaze u ugodno radno okruženje, a ondje ih dočekuje šef pun razumijevanja, pokazalo je istraživanje australskih znanstvenika. 

Produktivnost žena u menopauzi značajno će se povećati ukoliko na poslu surađuju s educiranim i susretljivim nadređenima, ali i kolegama koji, primjerice, vode računa o temperaturi u radnoj prostoriji, piše časopis Menopause.

Žene u srednjim godinama i u zrelijoj životnoj dobi u današnje vrijeme čine velik dio radne snage, a mnoge među njima kroz menopauzu prolaze dok su još u radnom odnosu, podsjeća voditeljica studije Emily Bariola, znanstvenica na sveučilištu La Trobe u Melbourneu. Unatoč tome, provedeno je malo istraživanja o korelaciji organizacije posla i radnog okruženja i simptoma menopauze, kaže Bariola.

Da bi otkrili na koji način radni uvjeti utječu na produktivnost žena koje prolaze kroz menopauzu, znanstvenici su iskoristili podatke online ankete portala 'Žene na poslu' provedene u Australiji 2013. i 2014. Gotovo 500 žena u četrdesetim i pedesetim godinama odgovaralo je na pitanja o svojem zdravstvenom stanju, simptomima menopauze, kvaliteti sna, glavoboljama, poremećaju koncentracije... U drugoj su skupini bila pitanja o radnim uvjetima na poslu, poput onog o fleksibilnosti radnog vremena, mogućnosti da utječu na temperaturu u prostoriji u kojoj borave, o radnoj autonomiji i o tome u kolikoj ih mjeri njihovi nadređeni cijene kao radnice.

Više od dvije trećine ispitanica radilo je puno radno vrijeme i većina ih je imala fleksibilno radno vrijeme. No manje od trećine sudionica istraživanja odgovorilo je da može regulirati temperaturu u radnoj prostoriji. Ispitanice koje su imale pažljivije šefove i žene s punim radnim vremenom u upitniku su odgovorile da su imale puno manje izražene simptome menopauze od onih koje su na oba pitanja odgovorile negativno. Jednak je odgovor bio i u grupi žena koje su mogle kontrolirati temperaturu u radnoj prostoriji, za razliku od grupe koja je na to pitanje odgovorila negativno. 

Bariola ističe da poslodavci svojim zaposlenicama koje prolaze kroz menopauzu mogu omogućiti ugodnije radno okruženje tako da educiraju njihove nadređene. Među ostalim bi ih trebali podučiti na koji način započeti razgovor s kolegicama o, za mnoge od njih, neugodnom pitanju. Praktične mjere, poput mogućnosti regulacije klima uređaja ili termostata, bit će korisne. Žene moraju shvatiti da menopauza nije nikakva stigma koju trebaju skrivati. To je jednostavno normalno razdoblje u njihovu životu tijekom kojega se od nadređenih očekuje razumijevanje. Organizacija posla i pažnja u svakom slučaju imaju važnu ulogu, kazala je Bariola.