Mali dućan strave u HNK Split

U Splitu se večeras premijerno izvodi Mali dućan strave, zajednička produkcija splitske I. gimnazije, Astor College iz Dovera i Hrvatskog narodnog kazališta.

Riječ je o svjetski popularnom horor mjuziklu Little Shop of Horrors. Karte za sve četiri predstave vrlo brzo su bile rasprodane.

Popularni off-broadwayski mjuzikl o golemoj biljci ljudožderki koju uzgaja smušeni cvjećar hraneći je ljudskom krvlju - djelo je skladatelja Alana Menkena i libretista Howarda Ashmana. Splitski i doverski srednjoškolci izvest će je ovih dana na sceni splitskog teatra čak četri puta, a u prosincu i u White Cliffs Theatru u Doveru.

Sedmi je to zajednički mjuzikl učenika i nastavnika I. gimnazije iz Splita i Astor College iz Dovera, a u suradnji sa splitskim HNK. Maestro Hari Zlodre ravnat će izvedbama u kojima uloge tumače učenici - u solističkim i zborskim ulogama angažirano je 44 učenika izvođača, od čega 34 splitskih te 10 učenika iz Dovera, uz glazbenu pratnju ad hoc formiranog glazbenog ansambla.

Ono što je iznenađujuće, kažu nam doverski gosti, jest kako Splićani tako jednostavno i dobro izgovaraju i pjevaju na engleskom, a splitski gimnazijalci tvrde kako im engleski jezik nije bio ni najmanji problem.