Nekad turistička menadžerica, danas slastičarka i powerlifterica

Može li fizička transformacija utjecati na transformaciju života? Samoborka Maja Srdelić dokaz je da može. Nekadašnja turistička menadžerica danas je slastičarka i powerlifterica.

Slastice i utezi – to su dvije stvari koje me definiraju, prvo je što o sebi kaže vedra 34-godišnja Samoborka Maja Srdelić. Podigli smo obrve u čudu jer te dvije stvari baš i ne idu ruku pod ruku, ali Maja ih je uspjela spojiti. Prije dvije godine nekadašnja turistička menadžerica odlučila je transformirati i sebe i svoj život. Ja sam po naravi OCD-ovac (opsesivno-kompulzivni poremećaj, op. a.) i meni određene stvari u životu moraju biti posložene, no bila sam nezadovoljna svojim fizičkim izgledom… Tada sam imala 107 kg,  iskrena je Maja. U sljedećih 9 i pol mjeseci skinula sam 45 kg, a zadnjih se 10 mjeseci bavim powerliftingom.

Opsesivna kompulzivnost u Majinom je slučaju postala prednost. Uz motivaciju i stalnu skrb svog trenera Zdravka Malezije, čije je inicijale kasnije tetovirala u znak zahvalnosti, svakog se jutra poput vojnika dizala u cik zore te po snijegu, kiši, mraku radila natašte kardio trening. 270 dana sam se ja budila i spavala s tim mukama, ali sve je lakše kad imaš potporu

Istovremeno, pekla je savršene kolače i torte od kojih rastu zazubice. Prilikom pečenja kolača uživam u samom tom procesu Kada ih već ne mogu jesti, barem mogu nekoga usrećiti.  Rijetki su petki kad si Maja dozvoli malo slatkog. Jaaako rijetki. A onda, jedino u čemu uživa su kolači s čokoladnim namazom. Za sve ostale kolače ne smatra da su vrijedni kršenja pravila zdrave prehrane. Cijeli sam život bila buca, malo veća buca, malo manja… Uvijek bila debela. I bila sam sretna, čak sam se i udala, nisam imala razloga skidati kile.  A sada joj je najveći kompliment kada ju ne prepoznaju. Što ne čudi jer je iz konfekcijskog broja 48 ušla u broj 36.

Transformacija tijela donijela je i mentalnu transformaciju. Maja je postala strastvena vježbačica, od početka ove godine i powerlifterica. Sudjelovala je dosad na tri natjecanja i na sva tri osvojila medalje. Za djevojku koja se do prije dvije godine nikad nije bavila sportom to je ogroman uspjeh. Uostalom, bilo je samo pitanje vremena kad će krenuti stopama svojeg oca, Branka Stanivukovića, trostrukog prvaka bivše države u istom sportu. Uživam u svakoj sekundi, u svom blogu, ustvari, uživam u životu.

Za kraj druženja s ekipom Dobrog jutra, počastila se 'prstom čokolade', jer prošlo je više od mjesec dana kad sam zadnji put pojela nešto slatko.