Za zdravlje je potrebno aktivno tijelo i vedar duh

Treća dob može biti i te kako aktivna. Zdravko Benussi u 86. godini vježba u teretani i u dobroj je formi. Primjer je i puno mlađima od sebe - za zdravlje je potrebno aktivno tijelo i vedar duh. 

Na prvi odlazak u teretanu odlučio se u 85. godini. Pogledi susjeda nisu ga obeshrabili. Zdrav duh u zdravom tijelu - njegova je dobitna kombinacija.
'Mišići mrze iznad svega mirovanje, treba se kretati. Bilo gdje, bilo kako. Ne sjediti cijeli dan na miru i buljiti u, pardon, TV, istče vitalni gospodin Zdravko. I kad nije u teretani, Zdravko je stalno u pokretu. Inače radim dosta, i pilim i vrtam s bor mašinom i što god se može, dodaje.

Za starije ljude vrlo je važno da ostanu fizički aktivni, ali da pritom ne ugroze zdravlje. Ovaj način vježbanja je zapravo idealan je postoji minimalna mogućnosti ozljeđivanja, objašnjava trener Igor Štimac, magistar kineziologija.

Gospodin Zdravko je radni vijek proveo u Švicarskoj. I primjetio razliku između dvije zemlje. U Švicarskoj su kafići preko dana prazni a kod nas stalno puni, ističe. Stoga je svima poručuo, i maldima i starima, da se kreću i ne dopuste da im život prođe u sjedenju.