Kalifornijski Armenci Aznavouru dodijelili zvijezdu blizu Šetališta slavnih

Francuskoj glazbenoj legendi Charlesu Aznavouru, jedome od najplodnijih tekstopisaca aktivnom i u 92. godini života, zajednica kalifornijskih Armenaca, njegovih sunarodnjaka, dodijelila je zvijezdu u ulici nedaleko od holivudskog Šetališta slavnih. 

Aznavour, kojega su često nazivali francuskim Frankom Sinatrom, kazao je da je duboko dirnut tim priznanjem. U Hollywood dolazim već godinama i puno sam radio u Sjedinjenim Državama. Amerika je zemlja show businessa, kazao je.

Pjevač je porijekom Armenac, a rođen je u Francuskoj. Francuska je bila prva zemlja koja je priznala genocid nad Armencima u Osmanskome Carstvu. Time je francuska vlada ugodila mnogim svojim građanima jer je oko pola milijuna Francuza armenskog porijekla. Mnoge su se obitelji nakon genocida početkom 20. stoljeća doselile u Francusku. Aznavour je jedan od najpoznatijih armenskih Francuza.

Vitalni devedesetdvogodišnjak i dalje stvara jednakim žarom i kaže da još uvijek ima tremu pred nastup. U listopadu je nastupio u njujorškome Madison Square Gardenu. U plodnoj i dugoj karijeri napisao je stotine pjesama, a diljem svijeta prodao je više od 100 milijuna ploča.