Dani otvorenih vrata agroturizma Istre

'Dani otvorenih vrata agroturizama Istre' održat će se svakog vikenda u studenom. U manifestaciju je uključeno 13 seljačkih domaćinstava koji će nuditi jela svojeg podneblja spravljena po tradicionalnim recepturama. Svrha je promocija domaće hrane i tradicije, ne samo u Istri nego i šire.

I ove godine mnoga su se istarska seoska domaćinstva uljučila u 'Dane otvorenih vrata agroturizma Istre' kako bi gostima ponudili jela svojeg podneblja koje pripremaju, prema starim, za mnoge i zaboravljenim receptima. Meni uključuje aperitiv, predjelo, glavno jelo, prilog, salatu i domaći kolač.

Svrha manifestacije, je kaže u ime organizatora, predsjednik uprave AZRRI-a Igor Merlić, promovirati domaće agroturizme, ali poljoprivredu te tradicionalne istarske zanate. A upravo zbog promocije naših seljačkih domaćinstava na stranim tržištima, ove su godine, dodaje Merlić, pojačane i marketinške aktivnosti. Posebno u primorskoj Sloveniji, te u talijanskom Trstu i Muggi.

U sklopu 'Dana otvorenih vrata agroturizama Istre' bit će organizirane i besplatne radionice 'Moja nova stara lutka' i 'Tkanje na dašćici' namijenjene djeci, dok će ostali moći sudjelovati u Maloj školi folklora.

Više informacija o Danima otvorenih vrata agroturizama Istre može se dobiti na web stranici AZRRI-a, rezervacije za agroturističke objekte su obavezne i mogu se obaviti putem interneta.