Premijera filma Ministarstvo ljubavi

Premijerno prikazivanje komedije Pave Marinkovića Ministarstvo ljubavi, nastale u koprodukciji Telefilma i Hrvatske radiotelevizije, bit će večeras u Cinestaru u zagrebačkom Branimir centru u 20 sati.

Što se krije iza priče o udovicama hrvatskih branitelja kojima novi obiteljski zakon osigurava novčanu naknadu zbog smrti supruga, ali i zabranjuje život u izvanbračnoj zajednici s drugim muškarcem, Pavo Marinković pokušao je ispričati na duhovit način u kojemu dva izmišljena inspektora prate udovice i pokušavaju ih uhvatiti u činjenju prekršaja.Film je sniman u okolici Drniša i okolnim selima Dalmatinske zagore. Iako je zbog pomalo osjetljive tematike redatelj mjesnom stanovništvu tajio radnju filma, oni su ubrzo shvatili o čemu je riječ i začudo zabavljali se sa svim viđenim te pokazali kako razumiju dobar humor bez obzira na koji način on opisuje pojedinu situaciju.

Glumačku ekipu čine Stjepan Perić, Draženu Kühn, Ecija Ojdanić, Olga Pakalović, Dijana Vidušin, Daria Lorenci Flatz, Nenad Srdelić, Janko Popović Volarić, Matija Prskalo, Ksenija Marinković, Snježana Sinovčić-Šiškov, Hristina Popović, Edita Karađole i drugi. Što je dopušteno udovicama hrvatskih branitelja gledatelji će moći saznati u Ministarstvu ljubavi od 3. studenoga 2016. kad film kreće u kinodistribuciju.

Prije premijere o filmu i snimanju u emisiji Dobro jutro, Hrvatska govorili su redatelj Pavo Marinković i nositelj jedne od glavnih muških uloga Stjepan Perić: