Nakon 50 godina jastozi se vratili u splitsko podmorje

Nakon punih pedeset godina u splitsko podmorje vratili su se jastozi. Na čak nekoliko podmorskih lokacija desetak metra od splitske obale, od kojih je jedna i u neposrednoj blizini Rive, a koje naravno drže u tajnosti, splitski ronioci uočili su jastoge. 

Nakon dugo vremena, na dubinama od 20-60 metara, na nekoliko lokacija primjetil smo povratak jastoga što nije uobičajno za naše područje. Koji je razlog tome, čistoća mora ili nešto drugo, ne znamo, rekao je ronilac Aljoša Komerički, PIK Mornar Split.

To je neuobičajno jer na splitskom području nije njegovo tipično prebivalište za razliku od hlapa kojeg možete često vidjeti, jasto ne voli hladniju temperaturu. Tako da upravo iz tog razloga ovaj je susret značajan i zanimljiv, ističe
Sigurno je - slažu se i struka i laici - da jastozi vole čisto i bistro more, pa ako su odabrali splitsko podmorje za život - znači priroda je potvrdila oko Splita je opet čisto.    jastozi vole čisto i bistro more, pa ako su odabrali splitsko podmorje za život - znači priroda je potvrdila oko Splita je opet čisto.