Music Box, besplatne radionice za mlade

Udruga Ri Rock poziva mlade da se prijave na još jednu godinu Music Box besplatnih radionica gitare, bubnja i bas gitare

Udruga Ri Rock, zahvaljujući financijskoj i prostornoj potpori Hrvatske banke za obnovu i razvitak, Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije te Lučke uprave Rijeka i ove godine provodi projekt 'Music box glazbene radionice - mladi za kulturu', kojima omogućuje mladima do 29 godina besplatnu edukaciju sviranja električne i bas gitare te bubnjeva, uz stručno vodstvo instruktora i iskusnih glazbenika.
 
Prošlogodišnji interes za radionicama bio je izuzetno dobar. Od 214 prijavljenih, 79 polaznika je dobilo mogućnost te uspješno završilo edukaciju, iskazavši novostečene vještine pred publikom na završnim koncertnim nastupima. Projekt se i ove godine provodi u partnerstvu s Prvom riječkom hrvatskom gimnazijom, Gimnazijom Andrije Mohorovića te Osnovnom školom Rikard Katalinić Jeretov iz Opatije, koji će omogućiti svoje prostore, opremu i stručno vodstvo.
 
Osim edukacija iz sviranja električne gitare, bas gitare, bubnjeva te radionice sudjelovanja u bendu, biti će organizirana i zajednička uvježbavanja polaznika s mogućnošću formiranja novih glazbenih sastava. Polaznicima će biti osigurani odgovarajući glazbeni instrumenti, stručno vodstvo te adekvatno opremljeni prostori. Isti će imati mogućnost nastupati na javnim koncertnim nastupima i inovativnom dječjem festivalu u Opatiji, koji će odisati zabavom, šarolikim programom i interaktivnim inovativnim radionicama. Prijaviti se može do 5. studenoga ovdje.

Više o radionicama i uvjetim prijave za Dobro jutro, Hrvatska govorio je Nikola Jovanović iz Udruge Ri rock: