Od 5. godine zajedno kroče modnom pistom

Konfekcijski broj 36, visina iznad 175 cm, snažna osobnost i samouvjeren hod – sve su to predispozicije koje mora imati top model.

Zagrebačke srednjoškolke, blizanke Mia i Dea Maretić modom se bave od svoje pete godine. Mnogo su puta dosad zasjale na modnim pistama (nema te revije u Hrvatskoj koju nisu nosile) i okitile se prestižnim titulama, zbog čega im modni agenti predviđaju blistavu budućnost. A tek im je 17!

Mia i Dea najbolje su sestre i prijateljice koje ni modne piste ne mogu razdvojiti. Lijepo lice i predivan izgled ove su 17-godišnje djevojke vinuli u sam vrh mode. S pet godina smo Dea i ja počele raditi kao modeli. To su bile manje mini revije. Sve je krenulo kad smo dobile poziv za jedan casting. Uočila nas je naša agentica Tihana Harapin Zalepugin i otada smo došle u taj svijet,  govori Mia.

Svijet koji ove zagrebačke gimnazijalke očarava svakim novim hodom po pisti ili snimanjem modnog editorijala. Meni iskreno je najdraže hodanje po pisti, a sestri 'slikavanje'. I po tome smo malo različite,  ističe Dea. Privuklo me to što sam u centru pažnje kad sam na pisti, upoznam nove prijatelje, ljude. Uživam u tom poslu kojeg radim, dodaje Mia. Iz publike često čuju pozitivnu reakciju kada shvate da su blizanke, a nerijetko se dogodi da im se i na castingu čude kao da nikad blizanke nisu vidjeli.

Dea je prošle godine pobijedila na hrvatskom izboru za svjetski Top Model, dok se Mia može pohvaliti prvim mjestom na svjetskom izboru za Lice godine. Gisele je isto bila prva na mom izboru. Ona mi je uzor u svijetu mode, priznaje Mia. Na uspjehe blizanki najviše su ponosni njihovi roditelji čiji su im savjeti u odgoju zlata vrijedni. Velika su im potpora i redovita pratnja na putovanjima. Mia i Dea ne zaboravljaju i potporu svojih profesora: Profesori nam izlaze u susret. Oni su nam velika potpora kao mama i tata.

Pola minute starija Dea s Mijom ima odnos pun ljubavi i povjerenja. Sa sestrom se slažem super, najbolje smo prijateljice. Uvijek smo zajedno, izlazimo i radimo… Pričamo o problemima. Uvijek smo jedna uz drugu. Kad smo iza pozornice dajemo savjete tipa – ispravi se, nasmij se… daj samouvjeren hod. Obje se slažu u tome da je njihov najveći adut ekspresivno lice.

Kao iskusne vladarice modnih pista imaju i savjet za djevojke koje tek započinju: Neka lijepo odrastu, budu pristojne i samouvjerene. Paze što jedu i budu samouvjerene.

Od Milana, Pariza, Londona do New Yorka. Sve su to destinacije na kojima će uskoro zasjati jer im modni agenti prognoziraju uspješnu svjetsku karijeru. A gdje ide Mia - ide i Dea! U kompletu!