Upoznajte sinjskog 'Magica Johnsona'

U Cetinsku krajinu 30-godišnji Brandon Johnson želi oživiti svoju karijeru nakon problema i ozljeda posljednjih godina. Ovo je izvrsno mjesto za mene, košarkaški grad, navijači su pozitivno ludi, ohrabruju me, pružaju mi mnogo ljubavi. Kada dolazite iz SAD-a, trebate takvu potporu, da vas svi dočekaju raširenih ruku, kaže organizator igre Alkara.

Brandon je svojom osobnošću i košarkaškim umijećem brzo osvojio Sinjane, što se lako vidi dok prije treninga prolazi sinjskim ulicama. Osim sinjskih 'Maligana' na tribinama, najviše mu se sviđa naša hrana. Mladić rođen u četvrtom najvećem američkom gradu Houstonu, nakon nastupanja za Sveučilište u San Diegu igrao je za klubove diljem svijeta. Igrao sam ljetnu ligu za Phoenix Sunse, zatim u predsezoni za Wizardse, bio sam u Kini, Dominikanskoj Republici, Venezueli, Libanonu, Njemačkoj, kaže Johnson.

U upravi kluba presretni su što su dobili odličnog igrača. Opovrgavaju novinske napise o tome kako se Johnson javio na oglas u kojem je mjesečno ponuđeno 800 dolara, dva obroka dnevno i apartman. Predsjednik KK 'Alkar' Denis Katić kaže: Mi ovdje u Sinju imamo 100 trenera, 200 predsjednika klubova i jedno par tisuća košarkaških stručnjaka, pa upravo neki od njih tako rade u svojim poslovima. Naravno da nije bilo oglasa, nije bilo ponude slične tome, nego je bilo praćenje igrača, veze našeg trenera.

Za Johnsonov dolazak u Sinj presudan je bio upravo trener Damir Milačić. Mladi igrači od Amerikanca će mnogo naučiti, a za malo dulji boravak u Sinju igrat će se na kartu emocija, a ne novca koji klub nema. 'Vidim dosta emocija spram grada, spram navijača, to mi je jako drago, da se uklapa u cijeli sistem življenja ovdje, i na kraju krajeva i mene su vukle neke emocije za ostankom u Sinju i ne čudi me da nekog drugog uvuku, priznaje Damir Milačić, trener KK ''Alkar.

Američki profesionalac boravak u Sinju ipak vidi kao put do većeg kluba i izdašnijeg novčanog ugovora: Ako mi Bog dopusti novu i veću prililu otići ću, u košarci se morate stalno razvijati, trener i predsjednik to shvaćaju, svakako želim igrati na višoj razini.'Brandon Johnson to svojom kvalitetom zaslužuje, a vatrena sinjska publika nada se kako će ga gledati uživo barem do kraja ove sezone.