Kako je jedna Palčica pomogla mami da postane krojačica

Palčići, veliki borci koji nadahnjuju odrasle da budu hrabri. Takva je upravo i majka petogodišnje Korine, koju je njezina Palčica inspirirala da postane ono što je oduvijek htjela biti. Postala je dizajnerica, a njezine kćeri – najbolji modeli.

Preslatka Korina (5) zdravo je i veselo dijete, baš kao i njezina šest godina starija sestra Kiara. Obje su najbolji modeli haljinama koje dizajnira njihova mama Majda Postružin. Nekadašnja zdravstvena djelatnica uskoro će u potpunosti biti samo dizajnerica po zanimanju. Korinu sam rodila dva mjeseca ranije, u 30. mjesecu trudnoće, imala je punih kilu i 70 kad se rodila. Morala sam duži period biti uz nju, prisjeća se Majda.

I danas je, pet godina nakon rođenja druge curice, Majda na produženom bolovanju. Imala je viška vremena, pogotovo kad bi mala Korina zaspala, pa je počela raditi skice haljina. Počela sam izrađivati haljine jer sam bila sputana u hlačama, sve me je stiskalo. Haljine su bile dobrodošle, a u manjku takvih stvari, krenula je moja priča. Našla sam radionicu koja mi je počela šivati. A kako sam se prije bavila izradom nakita, imala sam i na Facebooku prijatelje koji su se odmah prebacili na odjeću. I evo ga, nakon godinu i pol dana, otvorila sam svoj prvi showroom.

Lokacija, uređenje prostora, novi modeli haljina i slatkih majičica, zaposlenje dodatnih djelatnika i za Majdu su potom krenule slatke brige. Za prostor sam htjela da bude intimniji, da nije u centru grada, a što se tiče ljudi imala sam sreću koju nisam mogla ni sanjati, iskreno priznaje Majda. Iskusna krojačica Tanja Stepanić, prije šest mjeseci je na preporuku prijateljice, na obostrano zadovoljstvo, počela raditi kod Majde. Osim Tanje, Majda je zaposlila još sedam žena, sve skupa šest krojačica, jednu konstruktoricu i prodavačicu. Mali ženski kolektiv radi kao švicarska urica. Majda hvali sve djelatnice, čak im je i organizaciju posla u potpunosti prepustila. Ostala sam oduševljena, može biti poticaj za druge žene i majke…, iskrena je Tanja.

A što se Majdine odjeće tiče, mogu ju nositi djevojčice, gospođice i gospođe. To su haljine, suknje i bluze koje dobro funkcioniraju i u dnevnoj i u večernjoj varijanti, a svaka ima isti nazivnik – romantično, baš kakva je i dizajnerica Majda. Prvu haljinu koju je izradila nazvala je po starijoj kćerki – Kiara, a brzina kojom je rasprodana sve je iznenadila. Često radi iste haljine za majke i kćeri – da bi mogle biti iste, sve to uvijek žele.

Na stari posao ne misli se vraćati, jer ovo je sada njen posao iz snova.