Glazbeno putovanje svemirom

Večeras u 20 sati u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog, u Ciklusu glazbene staze Ansambl Glazbene staze poziva na glazbeno putovanje svemirom povodom 50. obljetnice premijere najpopularnijeg znanstveno fantastičnog TV serijala – Zvjezdane staze.

Na programu je glazba iz TV serijala i filmova Star Trek te klasični intermezzi. Tako ćete moći čuti glazbu iz TV serijala Star Trek kompozitora Alexandera Couragea i Jerrya Goldsmitha u aranžmanima Mie Pap, praizvedbu skladbe Marka Slavičeka 'Flash VIII'; komad skladan 2013. upravo za Ansambl Glazbene staze 'Event Horizon' Biance Ban te još jednu (hrvatsku) praizvedbu 'Child's Play'  Michaela Nymana.

Ansambl Glazbene staze je šesteročlani miješani instrumentalni sastav kojeg čine instrumenti: flauta, klarinet, violina, violončelo, klavir i udaraljke. Po formi se svrstava u Pierrot sastave, kakvi su rijetki u svjetskim razmjerima, a jedini je takav u Hrvatskoj.  Ovisno o programu, ansambl surađuje i s drugim glazbenicima. Članovi ansambla su vrsni komorni glazbenici i solisti, kao i glazbeni pedagozi, obrazovani na muzičkim akademijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Ansambl djeluje od 2012. godine, a proizišao je iz istoimenog Ciklusa Glazbene staze.

Koncerti Ansambla tematski su osmišljeni, a vrlo često spajaju klasiku s drugim glazbenim izričajima - filmskom glazbom, jazzom, šansonom. S osobitim uspjehom, pohvalama kritike i velikim interesom publike, Ansambl je izveo programe Crveni ruž, Music Trek meets Star Trek i Fantasia. Prepoznata je i edukativna kvaliteta programa, pa je ansambl uključen u izvedbu obrazovnih programa Hrvatske glazbene mladeži (Glazba u kvartu) i Ministarstva kulture (Ruksak (pun) kulture).

Od samih početaka Ansambl surađuje s mladim domaćim kompozitorima pa je do sada praizveo kompozicije Ivane Kovač, Biance Ban, Ivana Končića, Sande Majurec, Tomislava Uhlika i Ivana Josipa Skendera.

Izvedba poznate teme Zvjezdane staze: Voyager u emisiji Dobro jutro, Hrvatska najbolja je najava i pozivnica za večerašnji koncert: