Studenti otvorili besplatnu malu knjižnicu

Po uzoru na svjetske projekte poput BookCrossinga na ulazu u novi kampus zadarskog Sveučilišta postavljena je besplatna mala knjižnica. Projekt je pokrenuo Klub studenata informacijskih znanosti Ex libris dok su se za izgled besplatne knjižnice pobrinule dvije zadarske škole.

Ideja je nastala prije par godina kada su i krenuli ti projekti u svijetu, a kako dolazimo iz neprofitnog sektora mi smo se odlučile na suradnju sa drugim institucijama. Među njima su bile zadarska Strukovna škola, učenici Vice Vlatkovića izradili su kućicu, a oslikale su je učenice škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar, kazala je studentica Jelena Šatalić Krstić koja je otkrila i kako je plan, ukoliko bude interesa, jednu takvu besplatnu knjižnicu postaviti i ispred zgrade Sveučilišta na rivi.

Projekt je namijenjen prvenstveno studentima i profesorima sveučilišta, ali naravno svi građani mogu uzeti knjige ako im se sviđaju, stvar je vrlo jednostavna , knjiga se može uzeti doma, može se pročitati, zadržati ili se može dati neka druga u zamjenu, objasnila je studentica Lucija Žilić