U Đurđevac stižu deve

Đurđevački Stari grad ponovno je pod opsadom. Ovaj put nije riječ, kao što se to u legendi kazuje, o Turcima, nego su se oko utvrde smjestili majstori raznih struka.

Bager je već izravnao zemlju ispred vanjskih zidina pa će već za mjesec dana ondje biti novo veliko parkiralište s dovoljnim brojem mjesta. A posjetitelja bi trebalo biti više nego ikad prije jer se Đurđevac priprema za dosad neviđenu atrakciju - dolazak deva.

Đurđevačke pijeske ili po domaći - peske, zovu još i hrvatskom Saharom, jer kod nas toliko pijeska ima još samo na Susku. Prostire se 30-ak kilometara prema Koprivnici i Kloštru, pa su i gradovi na pjeskovitom tlu izgrađeni. Vegetacija je bujna i naravno endemska, imaju preko 500 vrsta leptira i šest flornih carstava. U peske uskoro stižu i deve.

Za đurđevačke deve gradi se i uređuje etno selo u kojem će se uz egzotične životinje predstaviti i dio izvorne đurđevačke baštine. 

Na uređenom i popločenom dvorištu Staroga grada održavat će se i adventski sajam  na kojem će prvi put biti uprizorene jaslice sa živim likovima. Dograđuje se i drvena utvrda u kojoj se planira raznovrsna ponuda za posjetitelje.

Sve ove pripreme opravdavaju  nagradu Eden koju je grad prije nekoliko godina dobio za izvrsnu europsku turističku destinaciju.