Pomoć djeci s problemima u ponašanju

Od početka školske godine u Osnovnoj školi Stubičke Toplice organiziran je poludnevni boravak za djecu s problemima u ponašanju. S njima svakodnevno rade stručnjaci Odgojnog doma Bedekovčina. Na taj se način njihovi problemi nastoje riješiti prije nego što se razviju do razine koja traži izdvajanje iz obitelji.

Osnovna škola Stubičke Toplice osigurala je prostor, a sve ostalo potrebno za poludnevni boravak učenika - Odgojni dom Bedekovčina. Od dodatnog obroka do stručnjaka koji rade s djecom.

U poludnevnom boravku je jedanaestero učenika, koji su podijeljeni u dvije skupine. Učenike su, uz suglasnost roditelja, odabrali stručnjaci Centra za socijalnu skrb, školskih stručnih službi i Doma Bedekovčina. Osim pomoći u razvijanju socijalnih vještina, djeci se pomaže i u učenju. Pozitivni pomaci već su vidljivi.

Odgojni dom Bedekovčina ovakvu uslugu pruža učenicima četiriju osnovnih škola u Zagorju. Uspiju li na natječajima za europske fondove dobiti potrebna sredstva, ponudit će je i drugim zagorskim školama.