Warrenu Beattyju nagrada za životno djelo u New Yorku

Nakon više od pedeset godina u Hollywodu, oskarovac Warren Beatty dobio je u srijedu nagradu za životno djelo Muzeja pokretnih slika u New Yorku, uoči premijere njegova prvog filma u zadnjih petnaest godina.

Warren Beatty (79) je počeo karijeru počeo pedesetih godina na televiziji, a potom je diplomirao glumu i proslavio se 1967. kao glavni glumac i producent u filmu 'Bonnie and Clyde', jednom od antologijskih u povijesti američke kinematografije.

U novom filmu, romantičnoj drami 'Rules Don't Apply' u kojoj se pojavljuje i kao scenarist te redatelj, Beatty utjelovljuje milijardera Howarda Hugesa i bit će mu to prva uloga u zadnjih 15 godina te prva režija od komedije 'Bulworth' iz 1998.

Pojavivši se na svečanosti s glumicom Annette Bening, koja mu je supruga posljednjih 25 godina, Beatty je rekao da mu je obitelj važnija od holivudskih postignuća, uključujući brojne nominacije za Oscara i Zlatni globus. Ona je najljepša stvar koja mi se ikad dogodila', izjavio je pokazujući na Bening. 'Imamo četvero djece, a to je bolje od bilo kojeg od 50 filmova..., zapravo svako dijete je bolje nego stotinu filmova, rekao je Beatty.