'Luka Modrić - trnovit put do svjetske slave'

U Zadru je premijerno predstavljeno hrvatsko izdanje biografije 'Luka Modrić - trnovit put do svjetske slave', knjige o našem nogometnom velikanu iz pera španjolskih sportskih novinara Vicentea Azpitartea i José Manuela Puertasa. Predgovor je napisao Davor Šuker, a knjiga govori o Modrićevu odrastanju i putu prema Real Madridu.

Priča je to o samopouzdanju, napornom radu i poniznosti na putu od teškog djetinjstva izbjeglice iz Zatona Obrovačkog do svjetske slave. Ispričali su je novinari, treneri, suigrači i prijatelji koji najbolje poznaju Luku Modrića kojega slava nije nimalo promijenila.

On je legenda Real Madrida, on je vječnost bijelog dresa, igrač kojeg igrači, treneri i navijači Reala jako vole, istaknuli su autori knjige Vicente Azpitarte i José Manuel Puertas. Unatoč tome što Real ima igrače kao što je Bale, Benzema ili Cristiano Ronaldo morate znati kad se Luka ozlijedi treneru se sruše svi snovi i Luka je najteže zamjenjiv igrač.

U knjizi su opisani neki od ključnih događaja koji su obilježili Modrićevu karijeru, primjerice sjajni nogometni trenuci u Amsterdam Areni, na Wembleyu, Stadionu svjetlosti u Portugalu, ali i golemo razočaranje nakon što je Turska izbacila Hrvatsku s Europskog nogometnog prvenstva 2008. godine.