Lovac na bilje: Ivanščica

Najmarkantnija planina između Save i Drave u Hrvatskoj, Ivanščica (zvana i Ivančica), najviša je planina Hrvatskog zagorja. Sjeverna padina koja se spušta u dolinu rijeke Bednje ima izrazito planinsko obilježje, strma je i slabo razgranata. Unatoč pitomom izgledu, u planini ima velikih strmina, pa i golih stijena. Povijesna zbivanja na tim prostorima od srednjeg vijeka do danas ostavila su trag u ruševinama mnogih kurija i starih gradova.

Lovac na bilje Anton Rudan vodi nas na Ivanščicu, planinu bogatu poviješću i biljem, otkrivajući tajne obične pušine, sedmolista, oskoruše, solomonovog pečata i rosopasa.U drugoj sezoni dokumentarnog serijala Anton Rudan nastavlja potragu za samoniklim, autohtonim i alohtonim biljem na poznatijim destinacijama kao što su Medvednica, Zir, Papuk, Drava, Krka, Mljet, ali će iznenaditi gledatelje i nekim neočekivanim, gotovo neistraženim mjestima u Hrvatskoj koja skrivaju mnoga biljna blaga.

Emisiju Lovac na bilje možete gledati subotom poslijepodne, iza 16 sati, na HRT1, a možete ju pratiti i na multimedijskoj usluzi HRTi, u čijoj videoteci će se naći i emitirana izdanja.