Dječji operni zbor

Dječji operni zbor okuplja 20-ak učenica i učenika od 1. do 5. razreda osnovne škole, a njegova osnovna zadaća je priprema članova za nastup u operama u ulozi dječjeg zbora.

Članovi Zbora  do sada su nastupili na koncertu pod nazivom 'Dan sa Zvjezdicama' održanom u HTV studiju 'Angel Miladinov', sudjelovali su u izvedbi Ratnog Requiema Benjamina Brittena izvedenom u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, 3. Simfoniji Gustava Mahlera, trima izvedbama Carmine Burane te operama: Tosca, Postolar od Delfta, Ivica i Marica, La Boheme. Božićnom koncertu Zagrebačke filharmonije, oratoriju 'Pastoralne slike' Anđelka Igreca.Kako je pjevati u operi i kako se zbor priprema za svoje nastupe u emisiji Dobro jutro, Hrvatska govorile su Tihana Jokić, predsjednica Pjevačkog studija 'Zvjezdice', Dijana Rogulja Deltin, voditeljica Dječjeg opernog zbora koji djeluje u okviru Pjevačkog studija 'Zvjezdice', te članice zbora Ella Tišma, Luna Obrovac Weber, Ana Kuss, Paulina Kuss, Iva Šlogar, Nina Dragičević, Sara Zrinjski Ban, Lucija Matek, Kyara Radan Faye, Ema Remenar, Gita Erben i Gita Hajdarhodžič.


Zbor se priprema za ponovnu ulogu dječjeg zbora u operi La Boheme u prosincu u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu te za nastup na Božićnom koncertu Orkestra hrvatske vojske u KD Vatroslava Lisinskog. A tijekom svojeg gostovanja zorno su prikazale kako se najbolje (ujutro) upjevati: