'Pokret otoka' predstavlja kulturni rad udruga

U okviru projekta 'Pokret otoka' ovoga vikenda na Venerandi u Hvaru održava se treće, završno događanje pod nazivom 'Serum - antihibernacijsko cjepivo, doza 1' u organizaciji udruge PlatFORma Hvar - trodnevno multimedijalno predstavljanje rada 22 aktivne kulturno-umjetničke organizacije na otocima.
Uz pokroviteljstvo Grada Hvara, program je počeo jučer otvaranjem izložbe i predstavljanjem inicijative 'Pokret otoka', te koncertom mladih otočkih glazbenika Luke Ljubića i Sare Krivić.
Program koji će se odvijati danas i sutra uključuje kreativne radionice za sve uzraste, projekciju filma 'Kino otok' u suradnji s Kinom Mediteran, čitanje priča za djecu i plesnu večer. Uz kulturno-umjetnički program bit će održana i javna rasprava na temu 'Kultura na otocima' i okrugli stol 'Virtualno predstavljanje rada umjetnika s otoka' na kojima će sudjelovati i 20-ak gostiju s drugih otoka.
Program će biti završen u nedjelju navečer predstavom 'Pendrekmen' kazališta Besa iz Visa. Nakon dvodnevnog otočkog foruma na moru održanog prije dva tjedna, uz potporu Saveza udruga Klubture / mreža Clubture mladi aktivisti će u nekad kultnom hvarskom okupljalištu ovoga vikenda predstaviti svoju viziju društveno-kulturnog života na škoju.