Meryl Streep dobitnica Zlatnog globusa za životno djelo

Američka glumica Meryl Streep ovogodišnja je dobitnica nagrade Cecil B. DeMille, počasnoga Zlatnog globusa za doprinos filmu, objavila je Udruga stranih novinara Hollywooda (HFPA), koja dodjeluje prestižno priznanje.

Jednostavno rečeno, ona je pionirka u svojem poslu... utrla je put ženama na televiziji, na filmu i u kazalištu. Budući da ruši razne barijere, kada su u pitanju dob i spol, a to čini rafinirano i graciozno, HFPA je počašćena što joj može dodijeliti ovu nagradu, istaknuo je predsjednik udruge Lorenzo Soria.

S 29 nominacija za Zlatni globus i 19 nominacija za još prestižnijeg Oscara, Streep je glumica s najviše nominacija za nagrade u povijesti Hollywooda.
Ormarić s nagradama ispunila je s osam Zlatnih globusa i tri Oscara za uloge u filmovima Kramer protiv Kramera, Sofijin izbor i Čelična Lady.

Njezin zadnji film Florence Foster Jenkins u kojemu glumi glavnu žensku ulogu upravo se prikazuje u hrvatskim kino-dvoranama.

Dosad su nagradu Cecil B.DeMille dobili Jodie Foster, George Clooney, Woody Allen, Morgan Freeman, Robert De Niro i prošle godine Denzel Washington.

Zlatni globusi su najznačajnija holivudska filmska nagrada nakon Oscara. Nominacije za 74. Zlatni globus bit će objavljene 12. prosinca, a svečana dodjela održat će se 8. siječnja.