Interliber - događaj koji se ne propušta

Središnje zagrebačko književno događanje, međunarodni sajam knjiga Interliber, hrvatski nakladnici i ove godine dočekuju s bogatom ponudom beletrističkih i publicističkih naslova domaće i prijevodne literature, najavljujući još jednu književnu jesen koja će u središte fokusa glavnoga grada na pet intenzivnih dana staviti knjigu i čitanje.

Interliber je danas otvoren i traje do 13. studenoga. U 39. izdanju ugostit će u Paviljonima 5 i 6 Zagrebačkog velesajma više od 300 izlagača, među kojima su i svi domaći nakladnici te, prvi put, Narodna Republika Kina. Manifestacija koja svake godine privuče u prosjeku stotinu tisuća posjetitelja, tradicionalno je mjesto susreta čitatelja i izdavača čiji se spoj raznovrsne ponude i pomno isplaniranih književnih predstavljanja i susreta s autorima iz godine u godinu pokazuje kao izuzetno uspješna formula za privlačenje najširih publika.


 
Kao i svake godine, nakladnička kuća Fraktura posjetitelje Interlibera očekuje na svom uobičajenom štandu 9b u paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma. Za ljubitelje najbolje literature pripremili smo obilje zanimljivih novih beletrističkih i publicistička izdanja uglednih domaćih i stranih autora, kazao je Hini glavni urednik Frakture Seid Serdarević.

Od novih izdanja domaćih autora Serdarević posebno ističe roman Slavenke Drakulić 'Mileva Einstein: teorija tuge', nakon knjiga o Fridi Kahlo i Dori Maar, treći autoričin roman o kreativnim ženama koje su živjele u sjeni svog partnera te novi roman Miljenka Jergovića 'Wilimowski', o umirovljenom krakovskom profesoru koji u osvit Drugoga svjetskog rata s bolesnim sinom mir pokušava pronaći u zaleđu Crikvenice.
 
Nakladnik VBZ na Interliberu tradicionalno predstavlja dvadesetak novih naslova vodećih svjetskih i domaćih autora a ove godine, prema riječima glavnog urednika Drage Glamuzine, na svojem štandu u Paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma taj će izdavač ponuditi ponešto za sve uzraste. Među njima je i novi roman Aleksandra Hemona 'Kako su nastali Ratovi zombija'. Glamuzina je posebno je izdvojio i novu knjigu nagrađivanoga pisca Bekima Sejranovića 'Skitam i čitam'. Od noviteta domaćih autora, VBZ najavljuje novi roman dugogodišnjeg urednika i kolumnista Večernjeg lista Gorana Gerovca 'Sjever je mjesto tame' te roman '4 brave' Željke Horvat Čeč.

Što sve ove godine posjetitelji Zagrebačkog Velesajma moći vidjeti Sajamu Interliber ZagrebReboot InfoGameru 2016 i Inovi, sajmovima koji se tradicionalno održavaju u isto vrijeme, provjerila je ekipa Dobrog jutra