Škola kuhanja: Kunić a la peka

Kunića na zanimljiv način, koji oponaša pečenje ispod peke, pripremio je kuhar amater Igor Ivanović, poduzetnik iz Zagreba.

Osim korisnih savjeta za rezanje cijelog kunića, Igor je pokazao i kako začiniti ovo specifično i osjetljivo meso, a da bi na kraju pripreme ostalo sočno i ukusno. Za kraj, Igor je otkrio kako oponašati peku u kućnoj pećnici.

KUNIĆ a la PEKA

SASTOJCI:

Kunić - 1 kom
Panceta - 100 g
Rajčica - 1 kom
Češnjak - 3 režnja
Prošek - 80 ml
Ekstra djevičansko maslinovo ulje - 50 ml
Maslac - 30 g
Med - 1 jušna žlica
Voda - 50 ml
Sol, papar
 
POSTUPAK PRIPREME:
Kunića izrezati na komade, mladi krumpir oprati te začiniti sa solju i paprom. Nauljuti posudu za pečenje, složiti zeca, te oko njega rasporediti krumpir. Dodati rajčicu narezanu na četvrtine, češnjak narezan na ploške, te pancetu na trakice. Preliti prošekom, dodati 50 ml vode i med, poklopiti i staviti peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 210°C, 45 minuta. Izvaditi, otklopiti i promiješati sastojke. Peći još 25 minuta. Preliti otopljenim maslacem i zapeći još 5 minuta. 


ŠKOLA KUHANJA je kratki kulinarski serijal u kojem jela objašnjavaju i pripremaju kuhari amateri, ljudi raznih zanimanja, starosti, podjednako žene i muškarci. Možete ju gledati svaki radni dan na HRT1 u 20 sati.

Kulinarski serijal možete pratiti i na multimedijskoj usluzi HRTi, u čijoj videoteci će se naći i emitirana izdanja.