Snimanje filma 'Robin Hood: Origins' u Dubrovniku u veljači 2017.

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić ponovno se sastao s izvršnim producentom filma 'Robin Hood: Origins', E. Bennettom Walshom koji mu je predstavio završne nacrte scenografije, izvijestili su iz Grada Dubrovnika. Najavili su da će snimanje početi u drugoj polovici veljače 2017. godine.

Na sastanku je bilo riječi o posljednjim detaljima produkcije prvog filma planirane trilogije, koja će Dubrovnik nakratko pretvoriti u srednjevjekovni Nottingham.

Snimanje će početi u drugoj polovici veljače 2017. godine, a prvi scenografski elementi i kulise počet će se postavljati već u prosincu, najprije u prostoru ispod mosta na Pločama. Snimanje će se odvijati na dijelu Straduna, u Ulici sv. Dominika, na predjelu iza Katedrale i u podnožju tvrđave Minčeta.

E. Bennett Walsh na sastanku je istaknuo kako su se za Dubrovnik odlučili zbog niza dosad realiziranih projekata. Da nismo pronašli Dubrovnik zbilja nisam siguran da bi neki drugi grad mogao predstavljati adekvatnu alternativu, rekao je Walsh, priopćeno je na službenim stranicama Grada Dubrovnika.

Budžet prvog nastavka 'Robin Hood: Origins', svojevrsnog 'prequela', odnosno predhodnika poznatoj priči o mitskom junaku, iznosi oko 90 milijuna dolara, dok je za marketing i promociju planirano dodatnih 100 milijuna. Kako je već najavljeno, Dubrovnik će činiti samo 'srce' marketinške kampanje, napominju iz Grada Dubrovnika te ističu kako je filmska ekipa nakon sastanka s gradonačelnikom sadržaj filma predstavila i dubrovačkom biskupu Mati Uziniću.

Filmska ekipa u proširenom izdanju od 60 ljudi u Dubrovnik stiže već za dva tjedna.