Prva je hrvatska konferencija o blogerima i blogerskoj zajednici

DIABLOG ili dijalog s blogerima prva je hrvatska konferencija o blogerima i blogerskoj zajednici, koja će se sutra održati u Zagrebu u prostorijama HUBa385. Konferencija želi postati ključna platforma za razmjenu razmišljanja i stavova između blogera, agencija, oglašivača i drugih.

Osnovu konferencije čini istraživanje koje će agencija Dialog komunikacije provesti u Hrvatskoj, a koje bi trebalo dati odgovore na pitanja kao što su: što blogeri očekuju od komercijalnih suradnji, kako funkcionira suradnja između njih i oglašivača/agencija, gdje su šumovi u komunikaciji i kako se razvija blogerska scena. Blogeri koji sudjeluju u istraživanju ujedno će glasovanjem odabrati najbolje pojedince i kampanje iz food i lifestyle segmenta u proteklom razdoblju.

Uz prezentacije projekata i svečanu dodjelu nagrada, na konferenciji će biti organizirani i okrugli stolovi na kojima će svije mišljenje dati relevantni akteri blogerske scene.

Više o Diablogu i pisanju bloga u emisiji Dobro jutro, Hrvatska govorile su : Marina Čulić Fischer, direktorica programa Diablog konferencije i blogerica Maša Zibar: