Korak u život: Upoznajte Saru Čabrijan

Humanitarna akcija Korak u život i dalje traje, koncert je održan prošloga petka, ali i dalje možete pomoći svojim pozivom. A u emisijama HRT-a upoznajemo stipendiste ove višegodišnje akcije. Upoznajte Saru Čabrijan iz Rijeke.

Saru Čabrijan prije pet je godina udomila skromna i samozatajna obitelj. Uz njihovu nesebičnu potporu, Sara je završila Salezijansku klasičnu gimnaziju u Rijeci i upisala preddiplomski sveučilišni studij Biotehnologije i istraživanja lijekova. Uvijek sam htjela istraživanje i ovdje sam na 2. godini… Sve ide super, kao što vidite, kaže Sara, skromna dvadesetogodišnjakinja koja uživa u svakom danu, bez velikih planova za budućnost. Iako ju pročelnica Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Anđelka Radojčić Badovinac vidi u istraživačkom okruženju. Malo je još povučena, ali kao i drugi studenti postat će puno slobodnija, iskusnija. Oni svi ovdje znaju što žele, i to je ono što razvijamo kod njih, tako i kod Sare.

Pozitivna, uvijek nasmijana i optimistična – Sarini su aduti na životnom putu. Znate kako kažu, bez muke nema nauke. Puno sam sati provela nad knjigom, bilo je i teških trenutaka koje sam trebala proći, nije bilo lako. Ali ako se u biti uloži trud, očekivati se može sve, iskreno priznaje. Sari ništa nije teško. Spremna je na svako usavršavanje. Jer upravo je znanost njezina, zasad, jedina ljubav.