Najveće glazbene zvijezde za Hillary Clinton

Najveće američke rock i pop zvijezde sinoć su pozvale su birače da izaberu Hillary Clinton za predsjednicu na predzadnjem predizbornom skupu organiziranom u Philadelphiji. 

Springsteen, jedna od najvećih atrakcija na sinoćnjem koncertu pozvao je američke birače da se odluče za Clinton, istaknuvši važnost njezine vizije Amerike u kojoj je svaki njezin državljanin važan. Napravimo sve što možemo kako bismo kasnije mogli reći da smo bili uz Hillary Clinton - na pravoj strani povijesti, pozvao je Boss 40.000 prisutnih na skupu u Philadelphiji, kolijevci američke demokracije. Podsjetio je i da republikanski kandidat Donald Trump u prvi plan stavlja vlastite interese i ego ispred američke demokracije.

Springsteenu su se u glavnome gradu Pennsylvanije pridružili Jon Bon Jovi, a ondje su bili američki predsjednik Barack Obama i prva dama Michelle Obama.

Bon Jovi je kasnije s Hillary Clinton otišao u drugu važnu američku saveznu državu Sjevernu Karolinu na ponoćni koncert, kojim je zatvorena predizborna kampanja demokratske kandidatkinje. Ondje je glavna zvijezda bila pop diva Lady Gaga.

Obraćajući se obožavateljima u prepunoj dvorani u Raleighu, samo nekoliko sati prije otvaranja prvih birališta u utorak, Lady Gaga je kazala da je Hillary Clinton sazdana od čelika. Bez obzira na to u kojoj je mjeri apsurdan i zlonamjeran bio Trump u predizbornim sučeljavanjima i govorima, Hillary mu je odgovarala osmijehom i nastavljala svojim putem, kazala je Gaga.

Istodobno je u New Yorku sinoć besplatan koncert održala Madonna, koja je, uz vlastite hitove otpjevala i Lennonov 'Imagine'. Okupljenim je Amerikancima poručila da glasanjem za Clinton spase ovu državu te ih zamolila da svakako iziđu na izbore... da glasaju srcem, 'glavom', duhom i dušom. Osobno smatram da još uvijek živimo u ekstremno šovinističkoj, seksističkoj, mizoginoj državi i zbog toga na njezinu čelu treba biti Hillary Clinton, bila je izravna Madonna.

U posljednjih nekoliko dana Clintonovoj su potporu na skupovima uz spomenute glazbene zvijezde dali i Jay Z, Katy Perry, Stevie Wonder, Miley Cyrus, Pharrell Williams i Jennifer Lopez.
Amerika bira: Clinton ili Trump?