Projekt 'Moje ime je Anne Frank'

Gradsko kazalište lutaka Split i kazalište PlayDrama pripremaju predstavu 'Moje ime je Anne Frank' u adaptaciji i režiji Elvisa Bošnjaka.

Danas će se u 18 sati u Gradskom kazalištu lutaka Split u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje održati tribinu 'Djeca u angažiranom kazalištu' koja je dio je cjelovitog projekta 'Moje ime je Anne Frank'. Moderatorica tribine je Luči Lončar, viša savjetnica za stručne suradnike defektologe.  O metodama, procesu i rezultatima rada s djecom, školskim pedagozima i psiholozima u sklopu projekta, koji traje već godinu dana, govorit će ravnatelj kazališta PlayDrama  Elvis Bošnjak, voditelji dramskog studija, pedagozi, psiholozi i roditelji.

Tribina je ujedno i najava predstave 'Moje ime je Anne Frank' te autorskog tima i trinaest glumaca u dobi od 12 do 15 godina koji igraju u ovoj predstavi. Adaptaciju teksta i režiju potpisuje Elvis Bošnjak, asistentica redatelja je Andrea Majica, za scenski pokret zaslužne su Andrea Majica i Ana Marija Fabijanić, scenograf je Ozren Bakotić, kostimografkinja Irena Vodišek Babaja, oblikovatelj svjetla Lucijan Roki, njegov asistent  Pino Gamulin. Oblikovatelj tona je Bojan Beladović, a za zvučne efekte zaslužan je Mario Ilinčić. U predstavi igraju: Luiđa Ivančević, Dora Blaić, Bartul Mušura, Ana Ugrina, Leonarda Bojić, Lucija Baloević, Lucija Matić, Petar Čakić, Vito Aschero, Franko Jakovčević, Irma Jerončić, Zara Grubešić, Marin Aschero. Predstava će igrat u GKL-u od 12. do 19. studenoga.

Prije tribine s Elvisom Bošnjakom te Vitom Ascherom (Peter) i Dorom Blajić (Anna Frank) za Dobro jutro razgovarala je splitska ekipa HRT-a: