Mlade treba educirati o životu osoba s invaliditetom

Koliko je važno mlade educirati o životu osoba s invaliditetom, koliko se o tome govori u školskom kurikulumu i kako su tome pristupili u zagrebačkoj osnovnoj školi Ivana Gundulića, doznala je ekipa Dobrog jutra.

Leon Čuljk razgovarao je s učiteljicom o kurikulumu i obilježavanju dana osoba s invaliditetom koji se obilježava u prosincu, ali paraolimpijac Mihovil Španja bio je ovih dana slobodan za gostovanje u OŠ Ivana Gundulića. Uostalom kultura odnosa prema osobama s invaliditetom se ne razvija samo u prosincu već uvijek.

Osnovna škola Ivana Gundulića ima višegodišnju praksu obilježavanja Dana osoba s invaliditetom. Ove godine ugostili su našeg hvalevrijednog  paraolimpijca Mihovila Španju. Iako je završio s profesionalnom karijerom nastavlja svoj profesionalni put kao sportski predavač- motivator. Njegovim gostovanjem učenicima su prenijeli snažne poruke kojima svakodnevno pokušavamo ukazati na važnost tolerancije i  empatije kao i na upornost koja će ih dovesti do ostvarenja njihovih životnih ciljeva.