Arcade Fire potvrdio dolazak na INmusic festival

Kanadski indie rock bend Arcade Fire potvrdio je dolazak na iduće izdanje INmusic festivala, koje će se održati od 19. do 21. lipnja na zagrebačkom Jarunu. Tto će biti i jedno od njihovih prvih europskih predstavljanja novog, petog studijskog albuma.

Teško je u ovako ranoj fazi festivala dobiti potvrdu jednog tako velikog benda, no to govori i da je naša reputacija sve bolja među velikim svjetskim bendovima, rekao je čelni čovjek INmusica Zoran Marić na konferenciji za novinare. Dodao je kako je Arcade Fire za iduće ljeto potvrdio još samo nastup na Isle of Wight festivalu, o čijoj reputaciji dovoljno govori podatak da mu je organizator John Giddins, jedan od najznačajnijih ljudi glazbene industrije, agent Rolling Stonesa, Madonne, grupe U2 i Davida Bowiea.

Arcade Fire, bend kojega je upravo Bowie otkrio i predstavio svijetu, te s njima surađivao na albumu 'Reflektor', već je nastupio u Zagrebu - 2011. na INmusic festivalu. Montrealski glazbenici opisuju se kao energični, topli, inovativni i nepredvidljivi glazbeni sastav, danas jedan od najcjenjenijih na sceni.