Najljepše fotografije 'Ljeta na Šoderici'

Kako promovirati turistički potencijal Podravine i Prigorja? Jedan od načina su odlične fotografije. Proveden je natječaj za najbolju fotografiju snimljenu na jezeru Šoderici s temom 'Ljeto na Šoderici'.
Mirko Hanžeković iz Koprivnice u fotografiranje se zaljubio još kad je bio srednjoškolac. Sad je u mirovini i ima više vremena da tu ljubav njeguje. Kamo god ide - ne odvaja se od fotoaparata. Ribolovac je i voli boraviti na svježem zraku pa često slika prirodne ljepote i pojave.
Inače pratim oluje i volim slikati munje i volim slikati uragane naše, srećom nemamo tornada. Znam kada će biti nešto takvo i ostao sam na Šoderici i pratio sam usput kako nevrijeme dolazi i postavio stativ, fotoaparat gore, pripremio opremu, postavio parametre i slika je nastala, objašnjava Mirko.
I baš je taj kamerom zabilježeni trenutak proglašen najljepšim i najuspješnijim na međunarodnom natječaju Tourphoto koji organizira koprivničko-križevačka Turistička zajednica.
Druga je nagrada s natječaja Tourphoto pripala Mariju Periši za fotografiju „Skok", a treća Ivanu Brkiću za fotografiju „Requiem for a dream".