Već u vrtiću mogu učiti o različitim kulturama, običajima i jezicima

Međunarodni projekt Pomahajmo v svet/Say hello to the world osnovao je FINI zavod Radeče, delo za mlade, 2011. godine s namjerom da se djeca usmjere na put stvaralaštva, sudjelovanja, uključivanja u različite projekte te da se povežu po cijelom svijetu preko aplikacije 'My Hello' koja omogućuje ustanovama koje sudjeluju u projektu nesmetano i sigurno međusobno povezivanje, komuniciranje i interakciju putem video javljanja.
 
Veliki naglasak je na upoznavanju  različitih kultura, običaja, jezika, načina života. Djeca mogu jedna drugima pokazati kako se igraju, kakve pjesme pjevaju, u kakvom okruženju žive, kakvu hranu jedu, kakav jezik govore. Namjena projekta je da se djeca kroz različite zanimljive aktivnosti motiviraju da budu tolerantnija, bez predrasuda i stereotipa, da uvažavaju i poštuju drugačije od sebe.

Svaki vrtić i škola koja je uključena u projekt 'Say hello to the world' i koja uspješno provodi projekt na kraju dobiva častan naziv 'Tolerantan vrtić/ Tolerantna škola'.

Kako projekt provode u Dječjem vrtiću Malešnica provjerila je ekipa Dobrog jutra u skupini 'Divlje mačke', srednje sportske grupe koju vodi odgajateljica Martina Zvonić: