Lovac na bilje: Lika

Lovac na bilje Anton Rudan posjetio je Liku, regiju omeđenu gorskim lancima, bogatu vodom i ljekovitim biljem. Otkriva pećinski park pored Perušića koji nastanjuje grab i bukva te čudesnu špilju koju je izgradila - voda! Putujući uz rijeku Liku nailazi na biljku vrijemekaz, ljekovitu biljku koja, kao što joj ime kaže, upućuje slučajnog nalaznika na nadolazeće vremenske prilike. Probijajući se kroz orlovsku paprat dolazi do Zira, brda neobičnog oblika usred Ličkog polja.

Pođite s Lovcem na bilje u ovu ličku avanturu i otkrijte kojim drugim biljem valja kombinirati ljekovitu slezenicu kako bi se dobio čaj koji pomaže dišnim putovima, kako pripremiti ručak od planinskog luka i dinjice i s kojeg mjesta možete doživjeti jedan od najimpresivnijih pogleda na moćni Velebit!
U drugoj sezoni dokumentarnog serijala Anton Rudan nastavlja potragu za samoniklim, autohtonim i alohtonim biljem na poznatijim destinacijama kao što su Medvednica, Zir, Papuk, Drava, Krka, Mljet, ali će iznenaditi gledatelje i nekim neočekivanim, gotovo neistraženim mjestima u Hrvatskoj koja skrivaju mnoga biljna blaga.

Emisiju Lovac na bilje možete gledati subotom poslijepodne, iza 16 sati, na HRT1, a možete ju pratiti i na multimedijskoj usluzi HRTi, u čijoj videoteci će se naći i emitirana izdanja.