Najveće ovogodišnje izložbe mačaka danas i sutra u Zagrebu

Savez felinoloških društava Hrvatske organizira dvije velike međunarodne izložbe mačaka koje se održavaju danas i sutra, 19. i 20. studenoga, u Westgate Shopping Cityju kao dva zasebna natjecanja. Organizatori navode da će prema broju biti rekordne u ovoj godini.

Osim iz Hrvatske, četveronožni natjecatelji stižu iz Slovenije, Italije, Mađarske, Austrije, Češke, Njemačke, Bugarske i Grčke. Zastupljeno će biti 20-ak pasmina, od dugodlakih, poludogodlakih do kratkodlakih mačaka i egzota kao i bezdlaka mačka pasmine Don Sfinks, priopćili su iz Saveza felinoloških društava Hrvatske.

Još je jedna zanimljivost brojnije pojavljivanje atraktivne i skupocjene perzijske mačke u boji colour point, od kojih je jedan primjerak nedavno uvezen iz Sjedinjenih Država. Poznata je i kao Himalajska mačka, kako ju tamo nazivaju.

Tajnica Saveza felinoloških društava Hrvatske Amelija Leopoldović naglasila je da se radi o velikoj i reprezentativnoj izložbi, a organizatori očekuju oštru konkurenciju s obzirom da je to posljednja ovogodišnja prilika za stjecanje bodova u utrci za nacionalnog pobjednika, odnosno najuspješniju mačku u ovoj godini.

Članovi Saveza će svoje uspjehe i bodove slati do kraja siječnja, a rezultati će se objaviti na izložbi u ožujku.

Izložba će za javnost biti otvorena od 12 do 21 sat danas te od 10 do 18 sati sutra, a najatraktivniji dio programa oba dana je Best in Show, odnosno proglašenje najljepših mačaka izložbe, koji će u subotu započeti u 19,30 sati, a u nedjelju u 16,30 sati.