Škola kuhanja: Rezanci s makom

Ukusnu slasticu s okusom prošlosti pripremio je kuhar amater Igor Ivanović. Igor je otkrio kako izraditi domaće rezance, koje brašno odabrati i što je sve važno za uspješan rezultat.

Na kraju, pokazao je i kako slasticu završiti sjedinjavanjem domaćih rezanaca s jednostavnim umakom od maka.

REZANCI S MAKOM

SASTOJCI:

Brašno glatko - 200 g
Jaja - 2 kom
Sol
Med
Mak mljeveni
Maslac 

POSTUPAK PRIPREME:
Zamijesiti tijesto od brašna, jaja, malo tople vode i prstohvata soli. Ostaviti u buli ½ sata odmoriti na otvorenom. Razvaljati tijesto, narezati na tanke rezance i blago pobrašniti, da se ne zalijepe. Kuhati u vodi. Na tavici s malo maslaca propržiti mak i med, te dodati malo tekućine u kojoj se kuhala tjestenina. Na kraju dodati rezance i sve promiješati. 


ŠKOLA KUHANJA je kratki kulinarski serijal u kojem jela objašnjavaju i pripremaju kuhari amateri, ljudi raznih zanimanja, starosti, podjednako žene i muškarci. Možete ju gledati svaki radni dan na HRT1 u 20 sati.

Kulinarski serijal možete pratiti i na multimedijskoj usluzi HRTi, u čijoj videoteci će se naći i emitirana izdanja.