Tjedan međunarodnog obrazovanja

Institut za razvoj obrazovanja (IRO), jedini ovlašteni EducationUSA centar u Hrvatskoj, u suradnji s Američkim veleposlanstvom u Zagrebu priključuje se proslavi 17. Tjedna međunarodnog obrazovanja, od 14. do 18. studenoga, održavanjem besplatnih obrazovnih savjetovanja o studiranju u SAD-u te online sajmom na kojemu će se predstaviti više od 120 vrhunskih američkih sveučilišta. 

Cilj ovog događanja je istaknuti važnost i prednosti akademske mobilnosti i internacionalizacije obrazovanja, priopćeno je iz Instituta za razvoj obrazovanja (Institute for the Development of Education). SAD se nalaze na petom mjestu po broju hrvatskih studenata koji studiraju u inozemstvu, ističe se.

Broj međunarodnih studenata u SAD-u samo je od prošle godine porastao za 7,1 posto.  Najtraženiji studijski programi na američkim sveučilištima su inženjerski smjerovi i poslovno upravljanje, a po broju međunarodnih studenata prednjače savezne države Kalifornija, New York i Texas. Uz to što je najpopularnija obrazovna destinacija za međunarodne studente, SAD snažno promovira prednosti mobilnosti u visokom obrazovanju te potiče akademsku mobilnost svojih studenata, navode iz IRO-a.

Zanimljivo je kako je porastao i broj američkih studenata na obrazovnim programima u Hrvatskoj, i to za 6,1 posto u akademskoj godini 2015./2016. te iznosi ukupno 350 studenata.

U srijedu od 9 do 21 sati, svi zainteresirani mogu posjetiti globalni online sajam EducationUSA CollegeWeekLive International Students Day, na kojemu će se predstaviti više od 120 vrhunskih američkih visokih učilišta. Sudjelovanje je moguće putem poveznice: https://goo.gl/QM6PKP

U četvrtak od 16 do 19 sati u Institutu za razvoj obrazovanja u Zagrebu, na Trgu Nikole Zrinskog 9, održat će se niz od tri tematska obrazovna savjetovanja o mogućnostima studiranja u SAD-u uz gostovanje alumnija američkih sveučilišta. Ulaz je slobodan uz prethodnu predbilježbu putem e-maila na iro@iro.hr.

Više informacija možete pronaći na Facebook stranici EducationUSA Croatia.