U Rijeci Dan sjećanja na Vukovar

Desetu godinu zaredom u Rijeci je u utorak navečer mimohodom i paljenjem svijeća na Mostu hrvatskih branitelja obilježen Dan sjećanja na Vukovar, na vukovarsku tragediju 1991. godine i stradanja u velikosrpskoj agresiji.

Manifestaciju organiziraju Zdrug katoličkih skauta Riječke nadbiskupije, Zajednica udruga Domovinskog rata Primorsko-goranske županije, Prva sušačka hrvatska gimnazija u Rijeci, Udruga 128. brigade Sv. Vid i klub navijača Armada Rijeka.

U dvorani "Izidor Kršnjavi" u sušačkoj gimnaziji održana je svečana akademija na kojoj su svoja sjećanja izložili vukovarski branitelji Ivan Bošnjaković Bola i Tomislav Orešković. Nakon akademije su gimnazijalci u koloni sjećanja krenuli prema Mostu hrvatskih branitelja, gdje su se susreli s drugom kolonom, u kojoj su bili članovi navijačke skupine Armada i drugi Riječani. 

Potom su okupljeni zajedno sudjelovali u molitvi za sve poginule branitelje koju je predvodio riječki nadbiskup Ivan Devčić, a kod Spomenika na mostu su zapaljene brojne svijeće i simboličnih 25 baklji za 25 godina od vukovarske tragedije. Tijekom dana, u Domu kulture u Bakru prikazan je dugometražni dokumentarni film "Ovčara, neispričana priča" u organizaciji Hrvatskog časničkog zbora Primorsko-goranske županije u suradnji s Udrugom hrvatskih branitelja Grada Bakra te Udrugom specijalne policije "Ajkula".

Iz Vukovarske ulice pokraj Murala posvećenog gradu heroju za Dobro jutro javila se Klaudia Modrić Plantarić te u razgovoru s Marjanom Miletićem, skautom Riječke nadbiskupije, Juditom Franko, ravnateljicom Prve sušačke hrvatske gimnazije, Mariom Juranićem, 128. brigada HV sv. Vid i Denisom iz Armade, doznala više o mimohodu kojim su Riječani odali počast Vukovaru i svim Vukovarcima: