Kućice stigle na Stradun, sve je spremno za zimski Festival!

Ovaj vikend počinje Dubrovački zimski festival. Priča s kućicama na Stradunu je završena, cijeli grad priprema se za festival koji će trajati sve do kraja veljače.

Kućice su stigle na Stradun, sve je spremno za zimski Festival! Prepirke oko kućica na Stradunu su gotove, čini se kako je pronađen kompromis između konzervatora i dubrovačkog gradonačelnika.

Nama ja najvažnije da su se ljudi vratili u Grad i to su se vratili baš u velikom broju, rekao je dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić.

Zimski festival s bogatim zabavnim programom počinje ovog vikenda.

Zabavni program u adventu u sklopu dubrovačkog zimskog festivala na svoje 3 lokacije obuhvaća koncerte petkom navečer, živu glazbu među kućicama utorkom, četvrtkom i subotom te klapsku pjesmu nedjeljkom ujutro, rekao je pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, more i turizam Vlaho Margaretić.

Uz jače zračne veze, zimski festival postao je  dubrovački adut za sve goste tijekom zimskih mjeseci.

Mi naravno radimo i promociju i prezentaciju da dubrovački zimski festival je jedan promotivni paket u turističkom smislu, ono što nudim tržištu kako bi iz zainteresirali za dolazak u Dubrovnik, rekla je direktorica TZ-a Dubrovnik Romana Vlašić.

Ali tek smo ga počeli brendirati, mi jednostavno sada nastupamo s takozvanim Wonderfull Winter Festival, ili za ljude koji žele iskoristiti citi brejk Wonderfull winter vikend u Dubrovniku. Izaći će uskoro i cijene  za takav dio programa, dodao je gradonačelnik Vlahušić.

Sve je spremno za zimske igre, koje polako postaju zaštitni znak dubrovačke ponude izvan turističke sezone.