Mjesec obilježavanja borbe protiv ovisnosti

Počeo je mjesec obilježavanja borbe protiv ovisnosti. Nizom sportskih aktivnosti i predavanja u školama želi se potaknuti društvo na aktivnu borbu protiv svih oblika ovisnosti. U Puli je početak ove akcije obilježen utrkom osnovnoškolaca.

Kako bi potaknuli mlade na borbu protiv ovisnosti, istarska policija i Zavod za javno zdravstvo nagrađivali su učenike s najbolje osmišljenim sloganima.

Moj slogan je: Ne želim biti ovisan jer je život jedan, a on je s drogom bijedan, rekla je Klaudija iz VII. razreda OŠ Monte Zaro.

Među učenicima pulskih škola raznim se aktivnostima i predavanjima nastoji razviti svijest o posljedicama ovisnosti i kažu - znaju zašto trče.

Istarska je policija u ovoj godini imala više od tisuću zapljena droge, što je, kažu 16% više nego lani.

Razlog porasta konzumacije marihuane liječnici vide dijelom u promjeni zakona koja je tretira kao prekršaj, ali i u medijskim napisima u kojima se dvoji o njezinoj štetnosti.

Uz predavanja za učenike i roditelje, tribine i edukacije, policija će sljedećih mjesec dana represivnije nadzirati konzumaciju alkohola i droga među putnicima u prometu te putnike na graničnim prijelazima. Intenzivnije će se kontrolirati i ugostiteljski objekti za koje se sumnja da se u njima okupljaju ovisnici.