Španjolski skladatelji na programu recitala N. Antoniazzo i V. Vidovića

Nataša Antoniazzo, mezzosopran i Viktor Vidović, gitara večeras će izvesti program španjolskih skladatelja u Maloj dvorani KD Vatroslav Lisinski. Na program recitala su: Isaac Albeniz, Francisco Tarrega, Federico Garcia Lorca i Manuel de Falla.

Najzanimljiviji dio program zasigurno su pjesme Federica Garcie Lorce, za kojeg malo ljudi zna da je, osim što je bio pjesnik i književnik, bio i obrazovani glazbenik. Tijekom boravka u Madridu upoznao je skladatelja Manuela de Fallu, koji je također u programu koncerta. Lorci je bio profesor kompozicije i usadio mu je ljubav prema tradicionalnim španjolskim skladbama. Lorca je 10 godina proveo istražujući tradicionalne pjesme, a tako su nastale Canciones populares espanolas. Pjesme su prikupljene iz cijele Španjolske.

Antoniazzo i Vidović izvest će 11 odabranih skladbi koje je za gitaru aranžirao španjolski gitarist Carrera, među kojima i ciklus pjesama skladatelja Manuela de Falle, pa je zanimljivo da će se na programu naći i učitelj i učenik. Viktor Vidović također će izvesti dvije solo kompozicije na gitari skladatelja Tarrege i Albeniza.

Mezzosopranistica Nataša Antoniazzo diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Magistrirala je na zagrebačkoj Akademiji i na Sveučilištu za glazbu i scensku umjetnost u Beču. Usavršavala se na Bečkom konzervatoriju te u Švicarskoj kod Jonathana Morrisa i kod Ruže Pospiš- Baldani u Zagrebu. Solističke koncerte i koncerte komorne glazbe i oratorija održava diljem Hrvatske te u Francuskoj, Njemačkoj, Švicarskoj i Španjolskoj. Snimila je zvučne zapise skladbi Franje Kuhača za HAZU te velik broj djela komorne glazbe za HRT. Godine 2013. izašao je njezin prvi solistički nosač zvuka Barokna glazba sjeverne Hrvatske u suradnji s orguljašem Višeslavom Jaklinom, a  potpisala je i diskografski ugovor s njemačkom izdavačkom kućom Bella Musica za solistički nosač zvuka Mignon koji izlazi potkraj godine. Predaje glazbeno-scenski izraz na Fakultetu za film i scensku umjetnost, na Odjelu za glumu u sklopu Libertas međunarodnog sveučilišta u Zagrebu.

Karlovčanin Viktor Vidović, potječe iz poznate glazbene obitelji, a već s 14 godina upisuje Konzervatorij u Ženevi i osvaja prvu nagradu na Međunarodnom natjecanju glazbenih umjetnika (CIEM) u Ženevi kao najmlađi pobjednik u povijesti natjecanja. Konzervatorij završava kao 16-godišnjak, a na salzburškom Mozarteumu stječe stupanj magistra umjetnosti. Za posebna umjetnička dostignuća i uspjehe tijekom studija dobiva Nagradu Franz Kossak te nagradu austrijskog Ministarstva kulture. Godine 2001. završava poslijediplomski studij na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Darka Petrinjaka. Bilježi nekoliko stotina zapaženih koncerata diljem Europe. Snimke Viktora Vidovića izdale su diskografske kuće REM (Francuska), Musica Helvetica (Švicarska), Croatia Records i Aquarius Records (Hrvatska). Objavio je 13 nosača zvuka i brojne videozapise. Dobitnik je diskografske nagrade Porin 2007., 2008., 2009. i 2013.